Kryptovaluutat ovat tulleet jäädäkseen. Niiden ensiesittelyn jälkeen ala on kasvanut hyvin suuresti, ja jopa suurimmat epäilijät ovat joutuneet muuttamaan tapaansa suhtautua niiden luomiin mahdollisuuksiin. Todellakin nykyään on mahdotonta kieltää, että eri kryptovaluutat eivät mahdollistaisi todella monia upeita asioita käyttäjilleen. Sen takia yhä useammat ovat hankkineet niitä, minkä takia tietenkin yhä useampia vaihtoehtoja on esitelty alalle.

Yksi hyvin mielenkiintoisista uudemmista vaihtoehdoista alalla on Shiba Inu. Tämä söpö kryptovaluutta sekoitetaan hyvin usein Dogecoiniin, mutta kyseessä ei ole todellakaan sama vaihtoehto. Shiba Inu mahdollistaa todella monia upeita vaihtoehtoja, joista todellakin kannattaa olla tietoinen. Joten perehdytään kaikkeen tarvittavaan Shiba Inu kryptovaluutasta. Avullamme voit oppia aivan kaiken, jotta voit itse arvioida, olisiko tämä vaihtoehto sopiva juuri sinulle.

Mikä Shiba Inu oikein on?

Shiba Inu on niin sanottu altcoin, mikä tarkoittaa kryptovaluuttaa, mikä ei ole Bitcoin. Tämän kaltaisia kryptovaluuttoja onkin olemassa hyvin monia, vaihtoehtojen eroten paljon toisistaan. Kuten sanoimme, monet sekoittavat Shiba Inu kolikon usein Dogecoin kolikkoon. Tämä johtuu hyvin paljon siitä, että molemmat käyttävät logonaan koiraa. Shiba Inun tapauksessa logo on tietenkin Shiba Inu rotuinen suloinen koira.

Shiba Inu kuuluu niin sanottujen meme kolikkojen luokkaan, mikä tarkoittaa krypto kolikoita, jotka ovat saaneet inspiraationsa jostakin tietystä internetin vitsistä. Aivan kuten monien muidenkin kryptovaluuttojen tapauksessa, myöskään Shiba Inun kehittäjän henkilöllisyyttä ei oikeastaan tiedetä. Kryptovaluutan takana on Ryoshi, mutta kukaan ei tiedä onko tämä yksittäinen henkilö tai ryhmä, saatika sitten Ryoshin identiteettiä.

Shiba Inu esiteltiin alalle vuonna 2020, joten vuonna 2022 kolikko on olemassa kaksi vuotta. Toisin sanoen kolikko on varsin nuori, mutta silti jo tässä ajassa sen historiaan on mahtunut monia jännittäviä tilanteita. Lisäksi kryptovaluuttojen maailma on hyvin nopea, joten jopa kaksi vuotta on alalla pidempi verrattavissa fyysisen maailman tuotteisiin.

Shiba Inu lohkoketju

Kryptovaluutat toimivat aina jollain lohkoketjulla. Kryptovaluutan käyttämä lohko ketju vaikuttaa aina suoraan lohkoketjun toimintoihin. Se vaikuttaa sekä siihen, mitä toimintoja kryptovaluutta tarjoaa, sekä siihen, miten ne oikein toimivat. Shiba Inu lohkoketju toimii Ethereum pohjalla. Tämä tarkoittaa tietenkin sitä, että Shiba Inu kryptovaluutalla on  samankaltaiset toiminnot kuin Ethereum merkillä.

Mitä nämä toiminnot sitten ovat? Itse asiassa niitä on hyvin monia, sillä Ethereum mullisti koko Kryptojen maailman, kun se esiteltiin. Yksi kuuluisimmista ja suosituimmista toiminnoista on DeFi eli hajautettu rahoitus. Tämä toiminto tekee Ethereum merkeistä todella suositun vaihtoehdon kryptojen maailmassa, mikä tietenkin vaikuttaa myös kaikkiin muihin kryptoihin, jotka mahdollistavat saman toiminnon.

Shiba Inun mielenkiintoinen historia

Kuten mainitsimme, Shiba Inu esiteltiin vuonna 2020, ja sen takana on salaperäinen tekijä nimeltään Ryoshi. Aivan kuten Dogecoin, Shiba Inu on myös meme coin, mutta toisin kuin toinen koira teemainen krypto, Shiba Inu valuutalla on oikeasti käyttöä.

Shiba Inu tunnetaan itse asiassa nimellä the Dogecoin Killer, koska monet pitävät sitä vaihtoehtona DogeCoin kolikolle. Tähän vaikutti erityisesti se, kun Dogecoinin kuuluisin kannattaja, Elon Musk, julkaisi päivityksen Shiba Inu -rotuisesta koirastaan. Tämä aiheutti oikean kaaoksen hetkellisesti kryptovaluutan maailmassa.

Shiba Inun arvo on vaihdellut hyvin paljon tämän kahden vuoden aikana. Toisaalta tämä ei ole yllättävää, sillä yleisesti ottaen kaikkien kryptovaluuttojen arvot ovat hyvin alttiita vaihteluille.

Shiba Inu kaupankäynnin aloittaminen

Jos olet aivan uusi kryptovaluuttojen maailmassa, ja haluat aloittaa Shiba Inun ostamisen ja myymisen, sinun tulee tietenkin selvittää miten voit niin tehdä. Kaikista yleisin paikka krypto kaupankäyntiin on erilaiset vaihto sivustot. Vaihdoilla tarkoitetaan sivustoja, joilla pääset kirjaimellisesti vaihtamaan fiat valuutat kuten eurot kryptovaluuttaan ja tietenkin toisin päin. Se on hyvin helppo tapa käydä kauppaa, ja koska Shiba Inu on todella suosittu vaihtoehto, se löytyy todella monelta vaihdolta. Me selitämme tämän tarkemmin seuraavassa osiossa.

Koska monet vaihdot tarjoavat Shiba Inu krypton ostettavaksi, sinulla on hyvin monia eri vaihtoehtoja, joiden väliltä voit valita. Vaihdot eroavat toisistaan monilla eri tavoilla, kuten rekisteröinti prosessin ja hintojen kautta. Kannattaa siis käyttää hieman aikaa, kun valitset itsellesi sopivaa vaihtoa. Tällä tavalla voit varmistaa, että tulet olemaan tyytyväinen valintaasi myös pidemmän aikaa.

Miten Shiba Inua voidaan ostaa?

Kuten juuri mainitsimme, vaihto sivuston käyttäminen on hyvin loistava vaihtoehto, kun haluat ostaa Shiba Inu kryptovaluuttaa. Niiden käyttäminen voi vaihdella hieman sivustosta toiseen, mutta periaatteessa Shiba Inun ostaminen tapahtuu aina seuraavalla tavalla.

Ensimmäisenä sinun tulee tietenkin rekisteröityä ja luoda tili käyttämällesi vaihdolle. Tämä voi viedä hieman aikaa, koska usein sinun tulee suorittaa koko varmennus prosessi välittömästi, ennen kuin voit ostaa Shiba Inua tai muita kryptovaluuttoja. Kun olet suorittanut koko prosessin sinun tulee tallettaa fiat valuuttaa kuten euroa tilillesi käyttäen sivuston tarjoamaa maksutapaa. Kun tämä on suoritettu, voit siirtyä markkina-alueelle. Sieltä voit valita, kuinka suurella summalla haluat ostaa Shiba Inua. Kun olet hyväksynyt oston, omistat Shiba Inua! Sinun kannattaa kuitenkin siirtää juuri ostamasi kryptot pois vaihdolta, mutta tulemme perehtymään tähän enemmän seuraavassa osiossa.

Ennen kuin siirrymme selvittämään, miksi ja mihin sinun kannattaa siirtää Shiba Inu kryptovaluutat, meidän tulee tietenkin mainita muista tavoista ostaa kyseistä kryptovaluuttaa. Nimittäin vaihto ei ole ainoa mahdollisuus sen hankkimiseen ja myymiseen. Kyseessä on P2P kryptovaluutta. Tämä tarkoittaa sitä, että voit myös vaihtaa niitä muiden krypto sijoittajien kanssa. Tällä tavalla kryptoa hankkimalla tai myymällä on kuitenkin hyvin tärkeää, että otat turvallisuuden huomioon. Loppujen lopuksi käyt kauppaa täysin tuntemattoman ihmisen kanssa, mikä voi johtaa jopa hyvin epämiellyttäviin tilanteisiin.

Säilytä Shiba Inua turvallisesti

Kuten mainitsimme, on erityisen tärkeää, että siirrät ostamasi Shiba Inu kryptovaluutat pois vaihdolta heti, kun se on mahdollista. Vaikka käyttämäsi vaihto olisi täysin turvallinen, niiden tarjoama säilytys ei ole läheskään yhtä luotettava kuin ulkoiset vaihtoehdot. Jos vaihto joutuu hakkerien uhriksi, voit siten menettää kaikki hankkivasi Shiba Inu krypto kolikot.

Kryptovaluuttojen säilytystä varten on olemassa erityisiä krypto lompakoita. Niitä on itse asiassa monia erilaisia, eri vaihtoehtojen ollen tarkoitettu aina erilaiseen käyttöön. Jos haluat säilyttää kryptovaluuttaa mahdollisimman kauan, sinun kannattaa käyttää niin sanottua kylmää eli laitteisto lompakkoa. Nämä eivät ole linkitetty internetiin, mikä tekee niistä kaikista turvallisimman vaihtoehdon. Niiden käyttö on kuitenkin hieman hidasta, minkä takia ne eivät ole otollisia nopeaan kaupankäyntiin.

Siinä tapauksessa, että haluat käydä kauppaa Shiba Inu kolikoilla, sinun kannattaa hankkia kuuma lompakko. Ne eivät ole ihan yhtä turvallisia kuin kylmät lompakot, mutta niiden käyttäminen on paljon nopeampaa. Koska eri lompakot on luotu erilaisiin tarkoituksiin, monilla sijoittajilla on itse asiassa molemmat vaihtoehdot käytössä. Siten he voivat käyttää lompakoita juuri sen mukaan, mitä he haluavat tehdä sillä hetkellä.

Onko Shiba Inu kannatettava vaihtoehto?

Tietenkin hyvin monia kiinnostaa se, onko Shiba Inu oikeastaan kannatettava vaihtoehto, mikä tulee kryptovaluuttoihin. Tätä on tietenkin mahdotonta sanoa aivan varmaksi, sillä kryptovaluuttojen maailma on hyvin riskialtis, ja sitä on mahdoton ennustaa. Kuitenkin on asioita, joita voidaan käyttää hyödyksi, kun pyritään arvioimaan juuri tätä asiaa.

Siihen käytetään aina kryptovaluutan eri toimintojen arvioimista. Kuten mainitsimme, Shiba Inu kryptovaluutalla on itse asiassa paljon erilaista käyttöä. Kyseisen valuutan omistaminen mahdollistaa lohkoketjun käytön, jonka avulla voidaan esimerkiksi hajauttaa rahastoja. Mitä enemmän ja korkealaatuisempia toimintoja kryptovaluutta mahdollistaa, sitä useammat yhtiöt ja yksityiset ihmiset ovat kiinnostuneita sen hankkimisesta. Tämä tietenkin nostaa aina kyseisen valuutan arvoa.

Koska Shiba Inu mahdollistaa joidenkin hyvin suosittujen toimintojen käyttämisen, sen voidaan arvioida pysyvän suosittuna vielä tulevaisuudessakin. Tietenkään tästä ei voida olla täysin varmoja, sillä on aina mahdollisuus uusien kryptovaluuttojen mahdollistavan samat toiminnot paremmin.

Shiba Inu ja riskit

Kaikkeen kaupankäyntiin kuuluu aina jonkinlaisia riskejä. Vaikka Shiba Inu on innostava kryptovaluutta, tämä tietenkin pätee myös tähän vaihtoehtoon. Siihen kuuluu joitakin tiettyjä riskejä, jotka tulee ottaa huomioon. Tällä tavalla voit toimia tarpeellisella tavalla.

Shiba Inuun liittyvät riskit ovat samankaltaiset kuin monissa muissakin kryptovaluutoissa. Toisin sanoen siihen ei liity mitään tiettyjä erityisiä riskejä, toisin kuin joihinkin muihin innostaviin vaihtoehtoihin.

Ensimmäinen Shiba Inu kryptovaluutan riski on tietenkin se, että kyseisen valuutan arvo vaihtelee hyvin paljon. Kryptovaluuttaan kuuluu korkea volatiliteetti, eli arvo voi vaihdella monien prosenttien verran jo muutaman ensimmäisen tunnin aikana. Tämän lisäksi, koska kyseessä on internetissä sijaitseva vaihtoehto, siihen tietenkin liittyy kaikki internetiin liittyvät riskit kuten hakkerit. Ota nämä asiat huomioon, ja ota käyttöön myöhemmin mainitsemamme turvallisuus toimet. Tällä tavalla voit varmistaa minimoivasi riskit parhaalla mahdollisella tavalla.

Onko Shiba Inu verotettava?

Monet suomalaiset ovat valitettavasti hyvin tottuneita verottajan kanssa leikkimiseen. Sen takia monet miettivätkin, mitkä heidän tekemistään tuotoista ovat verollisia. Tämä onkin asia, mikä on puhututtanut heti siitä lähtien, kun kryptovaluutat on esitelty.

Shiba Inu, aivan kuin kaikki muutkin kryptovaluutat, on verollinen. Toisin sanoen sillä tehdyistä tuotoista joudutaan maksamaan veroja. Kuitenkin on hyvä ottaa huomioon, että raja verojen maksamiseen on todella korkealla. Sinun pitää onnistua tekemään todella paljon voittoja ennen kuin joudut maksamaan veroja ollenkaan. Voikin olla hyvä idea ottaa yhteyttä verotuksen asiakaspalveluun tai alan ammattilaiseen kuten kirjanpitäjään, kun aloitat kaupankäynnin. Tällä tavalla voit varmistaa, että et joudu jälkikäteen minkäänlaisiin ongelmiin, vaan voit käydä kauppaa ilman minkäänlaisia huolia.

Shiba Inu tulevaisuus

Shiba Inu on vielä varsin nuori vaihtoehto. Sen takia sen tulevaisuutta on hieman hankala ennustaa. Tämä johtuu varsinkin siitä, että kyseessä on loppujen lopuksi meme coin. Toisin sanoen siihen voidaan vaikuttaa hyvin paljon erilaisilla toimilla internetissä. Jo yksi Twitter julkaisu voi vaikuttaa hyvin paljon kolikon arvoon.

Kuitenkin yleisesti ottaen Shiba Inu kolikon tulevaisuus vaikuttaa varsin lupaavalta. Se on hyvin suloinen ja hauska vaihtoehto, mutta toisin kuin Dogecoin kolikolla, Shiba Inulla on oikeaa käyttöä.

Voidaanko Shiba Inusta käydä päiväkauppaa

Päiväkauppa kiinnostaa yhä useampia sijoittajia. Tällä tarkoitetaan kaupankäyntiä, joka tapahtuu kokonaisuudessaan yhden päivän aikana. Tämänkaltainen kaupankäynti voi kieltämättä tuoda uskomattomia tuottoja, ja se on sinänsä mahdollista Shiba Inulla.

Päivä Kaupankäynti kannattaa kuitenkin ehdottomasti jättää alan ammattilaisille. Kyseinen kaupankäynti vaatii todella paljon taitoa sekä aikaa. Sijoittajan pitää seurata aivan koko ajan, mitä tapahtuu, jotta he voivat ennakoida parhaalla mahdollisella tavalla. Koska Shiba Inun arvo vaihtelee todella paljon lyhyessä ajassa, päivä kaupankäynti sillä on erityisen haastavaa.

Käy kauppaa mahdollisimman turvallisesti

Kuten lupasimme riskeistä puhuttaessa, me tulemme kertomaan myös tavoista, joilla voit minimoida riskejä. Tässä kohdassa me tulemme perehtymään tapoihin, joilla voit minimoida korkean volatiliteetin aiheuttamia riskejä.

Tähän on kaksi eri keinoa. Ensimmäinen on Pitkäaikainen sijoittaminen. Pitkäaikaista sijoittamista voidaan pitää päivä kaupankäynnin vastakohtana. Toisin sanoen ostat Shiba Inu valuuttaa, ja säilytät sitä vähintään monta kuukautta ennen, kuin myyt sen eteen päin. Tällä tavalla voit olla välittämättä hetkellisistä arvon vaihteluista ja keskittyä suurempaan arvon liikkumiseen.

Toinen keino on yksinkertaisesti Monipuolinen Salkku. Monipuolisella salkulla tarkoitetaan sitä, että et aseta kaikkia toivojasi yhden kolikon sijaan. Sen sijaan käytät saman rahan monien  eri vaihtoehtojen hankkimiseen. Jos yksi kolikoista tipahtaa arvollaan, koko salkkusi arvo ei romahda. Siksi voi olla hyvä idea hankkia myös joitakin muita vaihtoehtoja Shiba Inu kolikon lisäksi.

Ota huomioon erilaiset turvallisuustekijät

Toinen riski liittyi tietenkin internetistä johtuviin epämiellyttäviin asioihin. Ottamalla huomioon perus turvatoimet, kun käytät internetiä olet kuitenkin jo hyvässä asemassa. Toisin sanoen varmista, että käytät aina vahvaa salasanaa, etkä käytä samaa salasanaa kaikilla sivustoilla. Jos et halua itse keksiä uutta salasanaa jokaiselle käyttämällesi sivustolle, voit aina halutessasi valita erillisen palvelun käytön.

Sen lisäksi on hyvä idea käyttää kaksivaiheista varmennetta aina kun mahdollista. Tämä tuo lisäturvaa jokaisen sivuston käyttämiseen, ja lisäturva ei ole ikinä huono idea, jos sinulla on paljon kryptovaluuttoja.

Shiba Inun hankkiminen puhelimella

Monet käyttävät nykyään puhelintaan hyvin moniin erilaisiin asioihin. Tähän tietenkin lukeutuu myös kryptovaluuttojen hankkiminen ja myyminen. Myös Shiba Inu kaupankäynti on mahdollista puhelimella. Voit käyttää monia vaihtoja ja palveluita suoraan puhelimellasi ilman mitään ongelmia. Näin pääset käymään kauppaa ihan missä vain!

Shiba Inu on suloinen vaihtoehto

Shiba Inu on todella mielenkiintoinen lisäys kryptojen maailmaan. Se on korkealaatuinen vaihtoehto, joka kiinnostaa yhä useampia sijoittajia. Se on meme coin, mikä tarkoittaa tietenkin sitä, että kyseisen kolikon inspiraationa toimii internet vitsi. Silti toisin kuin monet muut tämän kategorian kryptovaluutat, kyseinen vaihtoehto on hyvin korkealaatuinen. Vaikka se on saanut alkunsa vitsistä, sille on luotu oikeaa käytettävyyttä. Tämän takia se on kannattavampi vaihtoehto kuin monet muut meme coin kolikot!