Shiba Inu kurssi

Shiba inu kurssi

Shiba inun kurssi oli poikkeuksellisen huimassa nousussa vuoden 2021 aikana ja moni sijoittaja huomasi tienaavansa sen avulla. Näiden nousujen ansiosta voitot olivat suhteessa suuria. Mutta miten tulevaisuus vaikuttaa shiba inuuun – onko vielä luvassa yhtä huimia nousuja? Kryptomarkkinoita on tunnetusti vaikea ennustaa, mutta vuosien mittaan on huomattu, että vaikka kryptot voivat yhtä lailla tehdä elämänsä nousun, myös lasku voi olla yhtä jyrkkä ja vieläkin nopeampi. Shiba inun reaaliaikainen kurssi elää koko ajan, mutta sehän on aivan normaalia kryptovaluutoilla.

Mikä on shiba inu? Meemikolikon historiaa

Shiba inu (SHIB) on Ethereumin-lohkoketjuun perustuva kruptovaluutta, joka on saanut inspiraationsa internetin ”doge”-meemistä. Kryptovaluutta on siis nimetty japanilaisen koirarodun mukaan. Shiba inun tavoitteena on tarjota käyttäjille hajautetun rahoituksen (DeFi) palveluita, kuten hajautetun vaihdon (DEX) ja panostuksen (staking) mahdollisuudet. Se on myös suunniteltu yhteensopivaksi muiden Ethereum-pohjaisten kryptovaluuttojen kanssa.

Shiba Inun loi elokuussa 2020 anonyymi henkilö tai ryhmä, joka käytti nimeä Ryoshi. Kyseisen meemikolikon perustajasta tiedetään kuitenkin hyvin vähän, aivan kuten bitcoinin perustajasta Satoshi Nakamotosta.

Luomisvaiheessa shiba inua kuvailtiin ”Dogecoinin tappajaksi”.  Shiba inu oli yksi suurimmista voittajista vuoden 2021 kryptohärkämarkkinoiden aikana. Meemikolikon hinta kohosi huhti-joulukuussa 2021–12. huhtikuuta 2021 jolloin kolikon arvo oli 0,000000105208 dollaria ja 12. toukokuuta 2021 mennessä se oli saavuttanut 0,00003078 dollaria.

Myös Elon Muskilla on ollut osansa shiba inun kurssin nousussa. Musk on nimittäin erittäin aktiivinen kryptovaluuttojen suhteen, ja hän on usein twiitannut dogecoinin ja bitcoinin lisäksi myös shiba inusta. Twiitin seurauksena shiba inun kurssi on noussut merkittävällä tavalla. Esimerkiksi toukokuussa 2021 kun Elon Muskin kirjoittama twiitti liittyi shiba inuun, valuutan hinta nousi noin 200 %.

Lisäksi yksi shiba inun historian tärkeimmistä tapahtumista oli, kun toukokuussa 2021 shiba inu -yhteisö päätti lahjoittaa suuren määrän shiba inuja Ethereumin perustajana tunnetulle Vitalik Buterinille. Tämän lahjoituksen tarkoituksena oli lisätä kyseisen kryptovaluutan näkyvyyttä ja kiinnostusta sitä kohtaan. Vitalik Buterin päätti kuitenkin tuhota 90 % omistamistaan Shiba inu -kryptovaluutoistaan. Loput 10 % hän lahjoitti hyväntekeväisyyteen. Tämä tapahtuma näkyy nopeana piikkinä shiba inun kurssihistoriassa: kurssi nousi nopeasti, mutta laski lähes yhtä nopeasti, jääden hieman piikkiä edeltänyttä tasoa korkeammalle.

Miten shiba inu kurssi on kehittynyt?

Shiba inu oli yksi vuoden 2021 kuumimmista kryptovaluutoista ja tällöin sen kurssi sai paljon huomiota. Kurssi on erittäin volatiili ja se voi vaihdella nopeasti ja dramaattisesti. Kuten jo aikaisemmassa osiossa mainittiin, shiba inun kurssi nousi huomattavasti sen jälkeen, kun Elon Musk mainitsi sen Twitterissä. Tämä johti lyhytaikaiseen nousuun, mutta sen hinta on sittemmin laskenut.

Kryoptovaluutoilla ei ole reaalimaailman omaisuutta, joka tukisi niiden arvoa, mikä tarkoittaa, että nämä blockhain-pohjaiset varat käyvät läpi säännöllisiä hintavaihteluita. Nämä toistuvat hintamuutokset ovat saaneet digitaalisen omaisuuden taistelemaan volatiliteetin kanssa. Useimmat meemikolikot perustuvat ensisijaisesti sosiaalisen median hypetykseen. Tämän vuoksi useat analyytikot uskovat, että some vaikuttaa suurelta osin shiba inun hintaliikkeeseen. Myös bitcoinin hintaliikkeet vaikuttavat sen nousuun ja toistuviin laskuihin. Tästä syystä ennen kuin sijoittaa kryptovaluuttoihin, kannattaa olla tietoinen myös bitcoinin kurssista ja sen kehityksestä. Esimerkiksi bitcoinkurssi.io-sivusto on jakanut paljon tietoa tähän aiheeseen liittyen.

Shiba inun ennätyksellinen nousu

Shiba Inu kehittyi vuoden 2021 alussa hyvin tasaisesti ja maltillisesti. Hinta pysyi todella matalalla. Ensimmäinen suurempi nousu nähtiin maaliskuussa 2021 ja shiba inu -ennuste oli varovainen, mutta kertoi sen kurssin olevan nousussa. Kryptomarkkinat kävivät suhteellisen kuumana.

Toukokuun 2021 jälkeen kryptokupla puhkesi, jolloin SHIBin kurssi romahti takasin alas, jossa se pyöri koko kesän noin 0.000007 dollarin paikkeilla. Mitään suuria nousuja ei ollut näköpiirissä. Lokakuussa Elon Musk twiittasi koiranpentunsa kuvan ja tästä lähti liikkeelle varsinainen hype. Koira oli rodultaan shiba inu. Tässä vaiheessa kurssinousu oli todella jyrkkä ja SHIB kaksinkertaisti hintansa.

Kurssinousu jatkui vielä ja lokakuun lopulla kurssi teki jälleen uuden ennätyksen. Vaikka Shiba Inu listattiin pörssiin elokuussa 2020, sen kurssinousu on ollut suhteellisen huimaa, kunhan se pääsi alkuaikojen vaikeuksista eroon. Sen kurssia on joskus vaikea seurata, koska yhden shiba inun hinta on alhainen.

Shiba inu kurssi
Shiba inu kurssi

Shiba inun ostaminen ja säilytys

Shiba Inua voi ostaa monilta kaupankäyntialustoilta. Ennen shiba inun ostamista kannattaa tutkia tarkasti vaihtoehtoja ja löytää luotettava ja turvallinen palvelu, josta on mahdollista ostaa kyseistä kryptovaluuttaa.

Ensimmäinen askel shiba inun ostamisessa on rekisteröityminen kaupankäyntialustalle. Useimmat palvelut edellyttävät ennen kaupankäynnin aloittamista henkilöllisyystodistuksen lataamista ja henkilöllisyyden vahvistamista. Kirjaudu kyseiselle kaupankäyntialustalle ja osta shiba Inua joko fiat valuutalla tai muilla kryptovaluutoilla, kuten bitcoinilla tai ethereumilla.

Shiba inun säilyttäminen on tärkeää sen turvallisuuden kannalta. Shiba inua on mahdollista säilyttää joko kaupankäyntialustan tarjoamassa lompakossa tai erillisessä kryptovaluuttalompakossa. Alustan tarjoama lompakko on helppo ja kätevä tapa säilyttää kyseistä kryptovaluuttaa, mutta se ei ole yhtä turvallinen kuin erillinen kryptovaluuttalompakko. Alustan tarjoama lompakko on alttiimpi hakkeroinnille ja tietomurroille.

Erillinen kryptovaluutta lompakko, jota kutsutaan kylmäksi lompakoksi, on turvallisempi vaihtoehto. Tämä lompakko on yleensä fyysinen laite, joka tallentaa Shiba Inun yksityisavaimen offline-tilassa, mikä suojaa sitä paremmin hakkeroinnilta.

Shiba inu ja Shibarium

Yksi syy shiba inun suosioon on Shibarium-niminen hanke, joka on suunniteltu tukemaan shiba inun ekosysteemiä. Shibarium on hajautettu rahoitus (DeFi) -projekti, joka toimii shiba inun omalla lohkoketjulla, joka tunnetaan nimellä Shiba Swap. Shibariumin tarkoituksena on tarjota käyttäjille erilaisia palveluita ja mahdollisuuksia, kuten likviditeettiä, uusien tokenien luomista ja kaupankäyntimahdollisuuksia.

Shibariumin avulla käyttävät voivat myös ansaita kryptovaluuttaa käyttämällä Shiba Inun omaa tokenia (SHIB) ja muita Shibariumin alustan tokeneita.

Millainen on shiba inu ennuste?

Ainakin toistaiseksi shiba inun tulevaisuus on edelleen epävarma, kuten kaikkien muidenkin kryptovaluuttojen. Kuitenkin shiba inun yhteisö on sitoutunut kehittämään ja edistämään sen käyttöä sekä hyväksyntää. Se on jo saavuttanut merkittävän aseman kryptovaluuttamarkkinoilla.

ShibSwapin lanseeraus ja Shibariumin kehitys ovat myös tärkeitä askeleita Shiba Inun tulevaisuuden kannalta. Nämä alustat tarjoavat käyttäjille uusia mahdollisuuksia ja lisäävät kyseisen kryptovaluutan käytettävyyttä.

Toisaalta shiba inun arvonvaihtelut ovat edelleen suuria ja hinta voi vaihdella nopeasti markkinaolosuhteiden mukaan.

Kannattaako shiba inuun sijoittaa?

Tämä on yksi kryptomarkkinoiden kuumimmista kysymyksistä. Kuten jo aikaisemmin totesimme, SHIB nousi aikoinaan huomattavasti lyhyellä aikavälillä. Ennen sijoittamista on tärkeää harkita huolellisesti omaa riskinsietokykyä ja taloudellisia tavoitteita.

On tärkeää ymmärtää, että kryptovaluutat ovat erittäin volatiileja sijoituskohteita, ja niiden arvo voi muuttua nopeasti ja dramaattisesti. Toisaalta jos on valmis ottamaan riskin ja haluaa sijoittaa kryptovaluuttoihin, voi shiba inu olla potentiaalinen sijoituskohde. Kuten jo aiemmin mainittiin, että shiba inun yhteisö on sitoutunut sen kehittämiseen ja edistämiseen. ShibaSwapin lanseeraus ja Shibariumin kehitys tuovat myös lisää mahdollisuuksia sen käytölle.

Joidenkin ennusteiden mukaan shiba inu kokee hinnannousun pitkällä aikavälillä. Ennusteiden tosin tiedetään olevan usein väärässä. On hyvä muistaa, että shiba inun arvo on täysin spekulatiivinen. Suhteellisella varmuudella voidaan sanoa, ettei shiba inuun kannata sijoittaa tällä hetkellä ainakaan suuria summia. Hyvä nyrkkisääntö kryptovaluutoissa on sijoittaa vain sen verran, minkä on valmis menettämään.